Certitudine si performanta
Tel: 0232 225 725

Istoric

Show Side Panel

Istoric si puncte de reper

 • 1991
  Compania a fost fondata sub numele de BERLEA ET.CO. – COREX SNC in anul 1991 ca societate in nume colectiv (SNC). Compania a functionat discontinuu, schimbandu-si deseori actionariatul si domeniul de activitate pana in anul 1996.
 • 1996
  Compania a fost preluata de Dumitru Cucu si Mihai Cucu si a devenit o afacere de familie. Numele acesteia a fost schimbat in CUCU-COREX SNC. Ulterior, a fost pastrata ca “inactiva” pana in anul 2000.
 • 2000
  Compania a devenit activa, schimbandu-si numele in Global Tech, sub controlul a doi actionari: Cucu Dumitru si Paraschiv Silviu. S-a modificat forma de organizare devenind o societate cu raspundere limitata si a deschis primul magazin specializat in Iasi cu obiect de activitate comertul cu scule electrice, compresoare, aparate de sudura, si altele.
 • 2001
  Paraschiv Silviu a parasit compania care a ajuns la profilul de astazi, Cucu Dumitru preluand in proportie de 100% controlul asupra acesteia.
  Activitatea s-a orientat catre doua directii principale:
  – Comertul cu scule si echipamente profesionale;
  – Furnizarea de grupuri electrogene si alte solutii pentru energie de rezerva;
  A fost a infiintat departamentul de intretinere si reparatii.
 • 2002
  Compania a semnat un acord comercial cu COELMO, unul dintre cei mai importanti producatori de grupuri electrogene din Italia, pentru distributie exclusiva in Romania. A fost creata pagina de internet a companiei: www.tools.store.ro, una dintre primele pagini de specialitate cu acest profil din Romania. Compania a devenit dealer oficial Honda pentru regiunea de est a Romaniei.
Imagini istoric Global Tech - primul magazin, a doua locatie
  • 2004
   Se deschide o filiala in Vaslui. Se incepe furnizarea de solutii de irigare, pompe si echipamente pentru tratarea apei, castigand un nivel ridicat de expertiza prin implementarea (ca si subcontractor) a mai multor proiecte de aductiune de apa la sate.
   Incepe totodata construirea unei retele de distributie comerciala in Iasi si in imprejurimi, si ajunge la o cifra de afaceri de 0,6 milioane de euro, cu 15 de angajati.
  • 2005
   Cucu Liliana Maria devine al doilea proprietar al companiei, cu 15%, impreuna cu Dumitru Cucu – 85%. Compania investeste in achizitionarea de proprietati, una dintre ele fiind transformata in sediu principal, celelalte fiind spatii comerciale sau terenuri.
  • 2006
   Compania a devenit dealer oficial Makita si incepe colaborarea directa cu Telwin si Fini (Italia). Cifra de afaceri urca la 1,6 milioane, iar numarul de angajati la 25.
  • 2007
   Compania deschide filiala in Suceava si muta sediul principal la actuala adresa.
   Incepe o investitie de 300.000 de euro in modernizarea, extinderea si imbunatatirea conditiilor de munca in cadrul sediului principal.
   Se incepe participarea la licitatii oficiale in SEAP si pe alte platforme.
   Cifra de afaceri ajunge la 2,6 milioane de euro, cu 31 de angajati.
  • 2008
   Compania este certificata ISO 9001 de catre TUV Austria. Se finalizeaza lucrarile de modernizare a sediului principal.
   Se deschide un parteneriat oficial pentru compresoare Compair pe baza de non-exclusivitate.
   Se inregistreaza cele mai bune rezultate in activitatea economica de catre companie: o cifra de afaceri de 3,2 milioane de euro cu 35 de angajati.
  • 2009
   Site-ul oficial este transformat in magazin online, devenind unul dintre primele magazine online romanesti cu profilul de scule si echipamente profesionale. Compania trece printr-o perioada de recensiune, din cauza crizei economice.
   Cifra de afaceri scade cu 60%, la 1,2 milioane, iar numarul de angajati este redus la 23.
   Compania devine dealer oficial exclusiv pentru Powertronix (Italia) – producator UPS industriale.
  • 2010
   Compania este certificata ISO 14001 de catre TUV Austria si devine dealer local oficial de vanzari si operatiuni mentenanta Bosch, Stihl si Karcher. Aceasta este, de asemenea, aleasa ca partener in regim de non-exclusivitate pentru intreaga tara pentru ALUP, unul dintre principalii producatori de compresoare mari din Europa, parte a Atlas Copco Group.
  • 2011
   Compania a devenit dealer oficial regional Wilo pentru operatiile de intretinere si de vanzari. Compania incepe vanzarea si instalarea de generatoare de gaz pentru companiile petroliere si castiga experienta in acest domeniu.
  • 2012
   Investeste in dezvoltarea si punerea in aplicare a unei platforme CRM avansate, cu scopul de a imbunatati eficienta operationala generala si incepe un program de modernizare a platformei de e-commerce.
   Devine distribuitor exclusiv pentru Awelco in Romania, al doilea cel mai mare producator de echipamente de sudura din Italia.
   Iau nastere primele branduri OEM proprii: GT Power (stabilizatoare de tensiune) si Kompakt (echipamente de constructii).
  • 2013
   Devine reprezentant oficial al KJ Turcia (producator generatoare) pentru Romania. Compania este autorizata ANRE pentru lucrari de instalatii electrice si se lanseaza in lanturile de hypermarketuri pentru casa si gradina.
  • 2015
   Global Tech a finalizat construirea fabricii de grupuri electrogene unde se vor produce patru game de echipamente: generatoare, compresoare cu piston, motopompe pentru irigatii si subansambluri metalice. Proiectul a fost realizat in urma unei investitii cu fonduri proprii si europene, iar produsele realizate poarta marca GETEQA.
  • 2016
   Magazinul online www.tools.store.ro se relanseaza cu un nou design, adaptat ultimilor tendinte din domeniu.
   Fabrica de grupuri electrogene a inceput productia sub propria marca inregistrata, GETEQA.

Istoric in imagini