Alimentare cu aer comprimat industrial si medical
Home » Alimentare cu aer comprimat industrial si medical
Solutii de alimentare cu aer comprimat
In industrie, aerul comprimat este al doilea vehicul de transport al energiei dupa electricitate insa, aerul comprimat se foloseste si in domeniul medical, in servicii, transporturi si multe alte domenii. Eficienta economica a utilizarii de aer comprimat tine de suma randamentelor de productie (compresoare), tratament (uscatoare, separatoare, imbogatire cu oxigen, etc), stocare (rezervoare), transport (retele de aer) si consum (echipamente si scule pneumatice).
Ca urmare, pentru o utilizare eficienta a aerului comprimat, este necesara o atentie deosebita pe intreg lantul, incepand de la alegerea compresoarelor, proiectarea si realizarea retelei, si dotarea cu elemente de tratare si stocare. Aici intervenim noi!
Categorii de echipamente implicate: compresoare cu surub, suflante de aer rezervoare, uscatoare, filtre de aer, separatoare apa si ulei, elemente de retea (conducte si accesorii), scule pneumatice.
Servicii aferente furnizate: alegerea solutiei de producere aer comprimat in functie de cerinte, proiectare si realizare retea de aer comprimat, audit energetic pentru retele de aer comprimat existente, procurare, livrare, comisionare, instalare si punere in functiune compresoare si echipamente de tratare aer, mentenanta si reparatii, monitorizare in timp real a echipamentelor.
Domenii de interes:
- industrie: fabrici, sectii si ateliere de productie in domeniile : textil, chimic, alimentar, constructii de masini, metalurgic, mobila si prelucrarea lemnului, etc.
- edilitar : statii de tratare a apelor
- sanatate: spitale, clinici, sali de operatii, laboratoare
- servicii: service-uri auto, garaje, vulcanizari
Gama de puteri si debite: solutii pentru puteri de pana la 1 000 KW cu putere de pana la 250 KW / unitate.
Solutii tehnice:
- grupuri de doua sau mai multe compresoare cu turatie fixa si variabila, intrand in functiune in functie de necesarul de aer comprimat
- audit energetic a retelelor de aer existente cu implementarea solutiilor de eficientizare si proiectarea eficienta a retelelor noi, cu pierderi minime de energie
- echipamente si statii de fabricare a oxigenului si mixarea acestuia in vederea obtinerii aerului comprimat medical
- calculul necesarului de aer in procesele de tratare a apelor uzate si livrarea solutiilor de suflante aferente
- recuperarea caldurii din statiile de comprimare (de la compresoare) si reintroducerea acesteia in circuitul termic pentru ridicarea randamentelor energetice.
Vezi si alte soluții la cheie: