Certitudine si performanta
Tel: 0232 225 725

Cogenerare si trigenerare cu gaz metan si biogaz de orice tip

Show Side Panel

Solutii de cogenerare si trigenerare cu gaz metan si biogaz de orice tip

Prin Cogenerare intelegem procesul de obtinere combinata a energiei termice si electrice, iar prin Trigenerare – cel de obtinere combinata a energiei termice, electrice, precum si a energiei de racire. Sunt procese care vizeaza o eficienta energetica crescuta a echipamentelor plecand de la arderea combustibililor fosili.

Solutii de cogenerare si trigenerare cu gaz natural si biogaz

In ultimii ani, la acesti combustibili s-a adaugat si biogazul provenind dintr-o varietate de surse. Iata sursele principale de gaz utilizate in cogenerare si trigenerare in ordine crescatoare a puterii calorice:
– gaz de sinteza (syngas): se obtine prin diverse procese de gazeificare a carbunelui, biomasei, etc. Puterea calorica este aproximativ jumatate din cea a gazului natural
– gaz de gunoi (landfill gas): provine din descompunerea mai mult sau mai putin controlata, prin intermediul microorganismelor, a gunoaielor menajere
– biogaz: provine din descompunere (digestie) anaeroba sau fermentatie a diverselor materiale biodegradabile cum ar fi: biomasa, gunoi, ape menajere fecaloide, deseuri organice, etc.
– gaz natural: includem aici, in afara de binecunoscutul gaz metan, si gazele de sonda
– gaz lichefiat LPG (petroleum gas): este un amestec de gaze cu putere calorica superioara gazului metan (propanul, butanul, isopropanul). Cea mai mare putere calorica (avand in formula lor si un numar mare de legaturi de carbon).

Categorii de echipamente implicate: instalatiii de cogenerare si trigenerare, statii de obtinere biogaz (fermentatoare), statii de comprimare, generatoare de curent.

Servicii aferente furnizate: identificarea si evaluarea surselor de biogaz, proiectare, instalare si punere in functiune statii de biogaz, statii de cogenerare si trigenerare, intretinere si reparatii echipamente.

Domenii de interes:
– industrie: fabrici, sectii si ateliere de productie
– comert: supermarket-uri, mall-uri, hipermarket-uri
– sanatate: spitale, clinici, sali de operatii, laboratoare
– turism: hoteluri, restaurante, moteluri.

Gama de puteri: solutii pentru puteri de pana la 5 000 KW electric si 5 000 KW termic.

Solutii tehnice:
– instalatii de cogenerare si trigenerare bazate pe echipamente rotative (motoare in 4 timpi) personalizate pe formula chimica a gazului utilizat
– solutii integrate pentru producere biogaz si cogenerare
– statii pentru obtinere biogaz in functie de sursa de fermentatie
– procesatoare de biodiese.