Certitudine si performanta
Tel: 0232 225 725

Blog

Global Tech si Karcher la Dakar 2016

Jan 16   |   De: bulai-roxana   |   0   |   Postat in Blog, Evenimente Taguri: , , , , , , ,

Global Tech si Karcher la Dakar 2016

Anul acesta, raliul auto-moto Dakar 2016 s-a desfasurat in perioada 2 – 16 ianuarie 2016, pe teritoriul a doua state (Argentina si Bolivia), si a avut 13 etape, insumandu-se astfel 9.319 km, dintre care 4.701 km de probe speciale. In prima zi a evenimentului s-a desfasurat un prolog de 11 km care a decis ordinea de plecare in prima etapa pe traseul Rosario – Vila Carlos Paz (632 km din care 227 km de proba speciala).

Bucurosi ca au putut fi prezenti la acest eveniment de talie mondiala, Global Tech si Karcher au putut sa ii vada pe toti cei 354 de concurenti inscrisi in competitie, printre care si un pilot roman, Emanuel Gyenes. Acesta a participat la editia 2016 in saua unei motociclete KTM 450 Rally Replica, fiind pentru a sasea oara prezent ca participant in cea mai solicitanta cursa auto-moto de pe mapamond.

 

Emanuel Gyenes, pilot roman la raliul Dakar 2016

 

Cea mai mare provocare din acest an a raliului auto-moto Dakar, unde Karcher a fost prezent ca sponsor oficial al evenimentului acompaniat de cei mai importanti parteneri ai brandului, printre care si Global Tech, a reprezentat cele doua etape maraton in care nu a fost permisa asistenta tehnica, precum si probele speciale desfasurate la altitudini de peste 3.500 de metri. La proba speciala San Salvador de Jujuy-Uyuni, care a dus caravana in Bolivia, concurentii s-au confruntat cu anumite conditii mai putin favorabile atat pentru ei, cat si pentru motoarele acestora, din cauza aerului rarefiat si a cantitatii mici de oxigen, deoarece au ajuns pana la aproximativ 4.600 metri. Global Tech si Karcher au fost martori ai profesionalismului de care au dat dovada concurentii caci au dus proba pana la capat cu brio. In ceea ce priveste clasa auto, aici au fost inscrise 110 echipaje ce a inclus piloti de renume precum Carlos Sainz si Nani Roma din Spania, Stephane Peterhansel si Sebastien Loeb din Franta, Mikko Hirvonen din Finlanda, Giniel De Villiers din Africa de Sud, si multi altii. La clasa moto au fost inscrisi 143 de concurenti, la clasa camioanelor au fost prezenti 55 de echipaje, iar la clasa quad-uri au fost 46 de participanti inscrisi la competitie.

 

Global Tech si Karcher

 

Toti cei inscrisi la raliu au avut parte de asistenta din partea Karcher si au beneficiat de spalatoriile dotate cu echipamente de curatire Karcher. Raliul de la Dakar acorda o mare atentie si mediului inconjurator, si nu permite ca acesta sa aiba de suferit din cauza evenimentului, tocmai de aceea au apelat la Karcher pentru asistenta, deoarece si-a demonstrat de fiecare data eficacitatea sistemelor chiar si in conditii dificile; motiv pentru care Karcher a devenit in 2016 sponsor oficial al evenimentului pentru a cincea oara. Mediul a beneficiat de avantaje deoarece curatitoarele de inalta presiune au utilizat cu pana la 80 % mai putina apa, comparativ unei spalari conventionale cu furtun. Apa utilizata a fost mai apoi colectata, curatata si recirculata.

 

Global Tech si Karcher

 

Raliul auto-moto de la Dakar, editia 2016, a reprezentat pentru Global Tech o experienta inedita, plina de suspans si de momente extraordinare alaturi de partenerul sau de onoare Karcher si HPM Cycling Team. Cu siguranta, la urmatoarea editie, vom fi din nou prezenti, plini de entuziasm si dornici de aventura.

Despre Autor

bulai-roxana

Scrie un Comentariu

Your email address will not be published.

Postari Similare