Certitudine si performanta
Tel: 0232 225 725

Blog

Global Tech va construi o fabrica de grupuri electrogene

Sep 01   |   De: dan-cucu   |   3   |   Postat in Blog Taguri: ,

Global Tech va construi o fabrica de grupuri electrogene

Global Tech va construi o fabrica de grupuri electrogene in judetul Iasi cu fonduri europene.

Firma noastra a depus in august 2011 o cerere de finantare pentru a construi in judetul Iasi o fabrica de grupuri electrogene. Dupa multe luni de asteptare si o contestatie din partea noastra (acceptata ca fundamentata), in final, proiectul a fost considerat eligibil la data de 23 decembrie 2013 si aprobat pentru finantare.

Pe 29 mai 2014 s-a semnat intre Ministerul Fondurilor Europene si firma Global Tech contractul de finantare 3M/500.183.2 pentru “Fabricarea grupurilor electrogene – alternativa alimentarii neintreruptibile la energia electrica” – cod SMIS 39768 prin programul POSCCE, cu termen de implementare 30 decembrie 2015, organism intermediar fiind ADR NordEst.

Dupa parcurgere unor etape birocratice premergatoare, finalizate la 28 august 2014, a inceput derularea propriu-zisa a proiectului. Cateva date importante despre acest proiect, dincolo de datele statistice disponibile in comunicatul anexat si/sau pe site-ul MFE:

– Fabrica de grupuri electrogene urmeaza sa fie construita la Perieni, comuna Probota, la 30 km de municipiul Iasi, pe un teren de aproximativ 3.5 ha. Investitia este de tip “green field” adica incepe de la zero.
– Fabrica este prima de acest gen din zona Moldovei si a treia din tara, urmand a fi cea mai moderna dintre acestea.
– Fabrica va utiliza cele mai moderne tehnologii din domeniu si va produce atat sub brandul propriu al Global Tech cat si in regim OEM pentru alti fabricanti din Europa, adresandu-se atat pietei interne cat si externe.
– Conceptul de productie va fi unul integrat pentru a suplini lipsa furnizorilor specializati si pentru reducerea cheltuielilor de productie.
– Fabrica va produce generatoare de curent in gama mica si medie-mare, cu subansamble de cea mai inalta calitate.
– Numarul de locuri de munca nou create pana la incheierea proiectului este de 22 dar conditiile de lucru permit un maxim de 100-120 de persoane pe doua / trei schimburi, in functie de nivelul de productie solicitat. Forta de munca urmeaza a fi asigurata in cea mai mare parte din zona si din municipiul Iasi.

Pentru mai multe informatii ii rugam pe cei interesati sa ne contacteze la 0232 225 725 sau pe adresa: [email protected]! Informatii despre modul in care decurge proiectul, procesul de achizitii, SEAP, s.a. puteti gasi si aici.

Galerie foto: Locul unde va fi amplasata fabrica de grupuri electrogene, asa cum arata acum!

Despre Autor

dan-cucu

Comentarii (3)

 1. )Gheorghe Stelian / August 22, 2015 at 6:49 am

  Cred ca cel mai potrivit nume ar fi Izvorul de Lumina.

  Reply

 2. ionescu liviu-niocolaie / October 12, 2015 at 10:33 am

  e foarte bine sa fie si alti producatorii curent ca sa avem de unde alege ca numai eonul nu ne convine dar daca e singura in zona ce sa facem.

  Reply

 3. POPA LAURENTIU / October 12, 2015 at 1:54 pm

  ZEUS

  Reply

Scrie un Comentariu

Your email address will not be published.

Postari Similare