Pentru suport tehnic sau oferte personalizate: 0232 225 725

Regenerare acumulatori

Distribuie articolul:

Regenerare acumulatori cu plumb – Generalitati

Regenerarea acumulatorilor reprezinta o tehnologie verde, accesibila, cu impact imediat in toate domeniile de activitate in care este necesara stocarea energiei la preturi scazute, cu costuri reduse de mentenanta si grad ridicat de incredere.
Domeniile de aplicatie ale tehnologiilor de regenerare acumulatori cu plumb sunt practic nelimitate si se refera la:
– autoturisme de orice tip
– motociclete, biciclete cu motor
– autovehicule de transport marfa si calatori
– echipamente autotractate pentru constructii (ex: buldoexcavatoare, incarcatoare, etc)
– utilaje si vehicule industriale functionand exclusiv pe acumulatori (ex: electrostivuitoare, nacele, electrocare)
– vehicule si carucioare pentru cei cu dezabilitati (ex: carucioare pentru handicapati)
– vehicule pentru distractie (ex: masini de golf, masinute electrice)
– instalatii fotovoltaice de producere a energiei electrice
– sheltere de comunicatii GSM
– data centere si centre de comunicatii
– ups-uri industriale din toate domeniile
– centre de comunicatii guvernamentale: politie, armata, jandarmerie
– avioane civile si militare
– locomotive, automatizari si actionari la calea ferata
– barci, iahturi, vapoare
– masini, utilaje si echipamente agricole (ex: tractoare, combine)
Desi relativ recent aparute pe piata, aparatele pentru regenerare acumulatori cu plumb sunt de o varietate ridicata in functie de:
– tip baterii regenerate (baterii de start, baterii de tip “deep cycle” – ex: pentru electrostivuitoare, baterii de stocare – ex: pentru UPS-uri, sau toate la un loc);
– capacitate de regenerare (tensiunea maxima, capacitatea maxima a bateriilor, deci numarul total al acumulatorilor regenerati simultan);
– tipul constructiv (cu transformator, cu invertere electronice);
– gradul de automatizare si de know-how inglobat;
– eficienta regenerarii. Este poate cel mai important criteriu cand aparatul este utilizat pentru o afacere de regenerare baterii. Aparatele foarte bune asigura readucerea parametrilor bateriei in raport de pana la 90 – 100% din cei ai unei baterii noi de acelasi tip (daca bateria nu are alte defectiuni decat sulfatarea) cu grad mare de repetabilitate si predictibilitate a rezultatelor. Pentru acest gen de baterii se pot acorda 12, 16 si chiar 24 luni garantie (deci chiar mai mult decat acorda unii producatori pentru baterii noi).
Alte aparate potential necesare pentru operatiunile de regenerare acumulatori: testere pentru baterii, aparate pentru masurarea concentratiei de electrolit, aparate de masura, aparate pentru descarcare acumulatori, aparate de masura a temperaturii de la distanta, incarcatoare in impulsuri, etc.
In general, majoritatea aparatelor ce pot fi gasite pe piata sunt pentru regenerare acumulatori auto si sunt aparate cu tensiune maxima de 12 V si capacitate de incarcare de 200 – 300 Ah. Aceste aparate sunt combinate de cele mai multe ori cu aparate de incarcare “inteligente” (in impulsuri) care pot prelungi substantial durata de viata a bateriilor.
In partea opusa a gamei, cele mai complexe echipamente sunt de tip inverter, cu un grad ridicat de automatizare si know – how inglobat si care pot regenera orice tip de acumulator. Acest tip de aparate realizeaza controlul automat al bateriei apoi, daca se considera ca bateria poate fi regenerata, este declansat automat procesul de regenerare care consta in cicluri de incarcare, descarcare succesiva (pana la 5 cicli) in impulsuri cu frecventa si amplitudine variabila.
Aceste echipamente de regenerare acumulatori, de obicei mai costisitoare, sunt deopotriva si cele mai eficiente si asigura si un procent mai ridicat de regenerare raportat la numarul de acumulatori tratati precum si un coeficient mai ridicat pentru parametrii acumulatorilor in comparatie cu cei noi.

Exista relativ putini producatori si furnizori de echipamente de regenerare baterii pe piata, Global Tech fiind cu siguranta printre pionerii in domeniu si deocamdata singurul din Romania cu o oferta atat de larga de echipamente si cu un know-how si experienta relevante.

Daca sunteti interesati de informatii tehnice referitoare la aparate de regenerare acumulatori cu plumb (caracteristici, preturi etc) va rugam faceti click aici!

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blog

Articole similare