Pentru suport tehnic sau oferte personalizate: 0232 225 725

Refugiu montan in Rodnei

Distribuie articolul:

Pentru a veni in intampinarea nevoilor turistilor montani si pentru a evita tragediile cauzate de anotimpul rece, asociatia de turism montana “Hai Pe Munte” Iasi, Salvamont Rodna, Jandarmeria Montana Rodna si Parcul National Muntii Rodnei, au pus umarul la crearea unui refugiu montan de urgenta in care, cei surprinsi de vremea nefavorabila, sa se poata adaposti in siguranta.

Pe locul vechiului refugiu de sub varful Ineu, la o altitudinea de aproximativ 2150 m, noul refugiu montan detine de la 4 la 6 locuri de adapostire. Pentru construirea acestuia, voluntarii au depus eforturi vitejesti, carand singuri, cu spatele, toate elementele necesare constructiei, infruntand vreamea dificila si obstacolele tehnice.

Global Tech a furnizat sculele si echipamentele necesare bunei desfasurari a procesului de constructie (masina de gaurit si infiletat, un fierastrau circular, generator de curent, consumabile). Ne bucuram ca uneltele si echipamentele furnizate de noi au fost de ajutor si si-au indeplinit cu eficienta sarcinile, usurand munca voluntarilor si ajutand la crearea unui astfel de spatiu atat de util salvarii de vieti.

Prima viata salvata de acest refugiu montan

O turista poloneza surprinsa de viscol s-a ratacit la peste 2.100 de metri altitudine, in Muntii Rodnei. Desi nu era pentru prima data in Romania si cunostea traseul, stratul de zapada i-a ingreunat orientarea, aducand-o pe aceasta in pragul unui sfarsit tragic.

Din fericire, femeia a supravietuit ca prin minune dupa ce s-a adapostit in refugiul montan construit chiar cu cateva zile in urma ulterior, ea fiind ajutata de salvamontisti. Aflati mai multe aici!

Ne bucuram ca acest refugiu montan si-a demonstrat utilitatea si ca am reusit poate, chiar si indirect, sa ajutam prin actiunile noastre la salvarea unei vieti. Aceasta va fi si motivarea noastra ca pe viitor sa participam mai activ la acest fel de actiuni!

Galerie foto: Refugiu montan in Rodnei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blog

Articole similare