Certitudine si performanta
Tel: 0232 225 725

Blog

Piata de scule electrice va creste cu 3 - 5% in 2014

Sep 19   |   De: radu-barhan   |   0   |   Postat in Blog Taguri: ,

Piata de scule electrice va creste cu 3 - 5% in 2014

Conform unei analize a specialistilor de la revista Agenda Constructiilor, piata de scule electrice, situata la un nivel valoric de 30 – 35 milioane de euro în 2013, va avea pentru anul in curs (2014) o crestere cuprinsa intre 3 si 5% a vanzarilor, datorita revenirii cererii specifice atat in sectorul produselor profesionale, cat si in cel al uneltelor de bricolaj.

Alexa Ionel - Director comercial Global Tech

 

Interviu din revista Agenda Constructiilor

Alexa Ionel – Director comercial Global Tech

“Daca in ultimii doi ani cererea pe piata de scule electrice din Romania a stagnat, rezultatele din primul semestru a.c. indica o crestere a vanzarilor mai mare de 10%. Acest lucru este resimtit atat pe segmentul de scule electrice de bricolaj si profesionale, cat si pe cel al echipamentelor din alte game (motocoase, masini de tuns gazonul, foarfece, pompe de apa, motoferastraie, etc.).

 

Evolutia respectiva s-ar putea datora diversificarii continue a gamei de echipamente disponibile pe piata din Romania, a preturilor accesibile pentru sculele electrice cu functionare pe baza de acumulatori de tip Li-ion, a investitiilor realizate de furnizori in campanii mass-media etc.

 

La nivelul firmei noastre observam ca beneficiarii casnici, cei industriali si firmele de constructii sunt dispusi sa aloce fonduri pentru achizitii. Daca in ultimi ani acestia au optat pentru repararea activelor din patrimoniu, se pare ca aceasta strategie nu mai da randamentul scontat. Campaniile de «buy-back» la care se aplica reduceri de până la 20% la cumpararea unei scule noi au exercitat un impact asupra vanzarilor. Acestea sunt motivele pentru care suntem optimiști cu privire la evolutia pe termen scurt a sectorului unde activam.

 

La nivelul companiei Global Tech, cifra de afaceri a crescut anul trecut cu aproape 10% fata de 2012, iar pentru 2014 ne asteptam la o dublare a acestui avans. In general, din punct de vedere al structurii cererii, in prima parte a anului in curs am remarcat o crestere a livrarilor de sisteme «cordless», a polizoarelor unghiulare si a ciocanelor rotopercutoare insa, pentru Global Tech a fost evidenta inclusiv tendinta ascendenta a cererii pentru solutii energetice de rezerva (grupuri electrogene, UPS-uri industriale, stabilizatoare de tensiune, transformatoare de putere etc.) – domeniu care constituie, de fapt, punctul nostru forte. Distributia este realizata in toate regiunile tarii, dar cu precadere in zona Capitalei si in Transilvania, adica in zonele unde sunt dezvoltate marile proiecte din Romania.

 

Conform estimarilor curente, valoarea pietei de scule electrice se situeaza la circa 35 milioane de euro. Acest sector a ajuns la maturitate, iar aparitia unor noi competitori va fi dificila. Clientii incep sa fie tot mai bine informati, manifestand, de asemenea, o fidelitate destul de mare fata de marcile de scule utilizate anterior. Importurile de produse «no-name», disponibile mai ales in retelele DIY sunt contracarate cu succes de prezenta activa si incisiva in magazinele de bricolaj a unor branduri precum Bosch si Makita.

 

Revenind la perspective, obiectivele companiei noastre pentru perioada urmatoare sunt legate de consolidarea pozitiei detinute in domeniul grupurilor electrogene din Romania, implementand, de asemenea, o noua abordare pe segmentul de echipamente si utilaje pentru constructii.

 

Vom demara o investitie ce va fi finalizata in 2015 si care are ca obiect constructia unei fabrici de grupuri electrogene, performanta si utilata la standarde europene.

 

Totodată, ne propunem sa alocam resurse pentru consolidarea departamentelor tehnic si de vanzari – solutii energetice, precum si pentru dezvoltarea diviziei axate pe iluminatul public si ambiental cu sisteme de tip LED.

 

Domeniul auditului energetic al retelelor de aer comprimat este o alta directie in care investim in echipamente si personal.” – declara pentru revista Agenda Constructiilor domnul Ionel Alexa, Director comercial al companiei Global Tech.

 

Despre Autor

radu-barhan

Scrie un Comentariu

Your email address will not be published.

Postari Similare